Zaštita privatnosti

Voditelj zbirke podataka je Udruga za promicanje ljudskih prava i građanskog aktivizma KaP (U daljnjem tekstu Udruga KaP), Sv. Justine 2, 20260 Korčula.

KONTAKT:

e-pošta: kap.korcula@gmail.com

Tel: +385 98 978 4440

Udruga KaP obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima donatora, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o donatorima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira donatore o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje donatorima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi članovi  Udruga KaP odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo?

Osnovne osobne podatke (npr. ime i prezime) i podatke neophodne za komunikaciju (npr. adresa, e-pošta, telefon)

  • Dodatne osobne podatke (npr. OIB isključivo u slučaju sklapanja ugovora i trajnih naloga)
  • Informacije o komunikaciji s Udrugom KaP i informacije o odabranim (preferiranim) načinima komunikacije s Udrugom KaP
  • Informacije o uplatama ostvarenim prema Udruzi KaP
  • Podatke koje prikupljamo putem tzv. kolačića postavljenih u Vaš internet preglednik kao primjerice IP adresa s koje se pristupa internet stranici, vrijeme pristupanja i slično. Sve informacije o kolačićima dobit ćete pri prvom posjetu internet stranici na temelju kojih možete dati ili uskratiti privolu za upotrebu kolačića koji nisu nužni da bi Internet stranica ispravno funkcionirala. Važno je naglasiti da se postavke kolačića uvijek mogu podesiti u internet pregledniku i da će Udruga KaP koristiti podatke dobivene putem kolačića samo na temelju Vašeg pristanka.

 

Koje su pravne osnove za obradu Vaših osobnih podataka?

U skladu s važećim zakonodavstvom iz područja zaštite osobnih podataka Vaše osobne podatke možemo obrađivati:

ako ste nam dali suglasnost (koju možete u bilo kojem trenutku opozvati)

  • ako je to potrebno kako bismo mogli ispuniti ugovor s Vama(npr. o trajnom nalogu)
  • ako je obrada nužna u svrhu zaštite legitimnog interesa Udruge KaP
  • ako to zahtijeva Zakon

 

Za koje namjene obrađujemo Vaše osobne podatke?

Udruga KaP Vaše osobne podatke obrađuje samo za određene i legitimne namjene te ih neće obrađivati ni na koji način koji nije u skladu s tim namjenama.

1) Udruga KaP na temelju legitimnog interesa ili dobivene suglasnosti može s Vama stupiti u kontakt kroz sljedeće komunikacijske kanale, a kako bi osigurali provođenje osnovne djelatnosti Udruga KaP slanjem informacija o radu i misiji Udruga KaP te pozivom na donaciju ili sudjelovanje u radu Udruga KaP, kao i zbog rješavanja upita ili administrativnih procesa

a) Putem izravne pošte(kako bi osigurali provođenje osnovne djelatnosti Udruga KaP svi naši primatelji pošte u određenom trenutku u prošlosti su imali javno dostupnu adresu ili pružili suglasnost putem tada zakonski reguliranih obrazaca. Ako se od početka naše komunikacije s Vama do danas što promijenilo, u svakom trenutku ste slobodni javiti nam se na adresu e-pošte kap.korcula@gmail.com, kako biste prestali primate našu izravnu poštu. Pozivamo vas da svoja prava na upravljanje podacima detaljno proučite niže u Pravilniku.

b) Putem e-pošte ili newslettera (kako bismo odgovorili na Vaše upite poslane Udruzi KaP, riješili postojeća otvorena pitanje, potaknuli Vas na nematerijalni doprinos Zakladi ili Vas želimo obavijestiti o radu Udruga KaP, što ste nam omogućili putem suglasnosti e-poštom ili u tiskanoj formi.

c) Putem telefona(kao javno dostupne informacije ili temeljem Vaše suglasnost kako bismo Vam pozivom zahvalili na Vašoj donaciji)

 

Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke?

Osobne podatke koje obrađujemo na temelju Vaše osobne suglasnosti ili temeljem legitimnog interesa, pohranjujemo trajno, odnosno do Vašeg opoziva koji Vam je omogućen u svakom trenutku slanjem e-maila na adresu e-pošte kap.korcula@gmail.com ili u slučaju prestanka odnosa bez izričitog opoziva, nakon pet godina.

Osobne podatke koje obrađujemo na temelju zakona ili ugovornog odnosa s Vama čuvamo sve dok to propisuje Zakon.

Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo učinkovito i trajno ili ih anonimiziramo, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

 

Na koji način štitimo Vaše osobne podatke?

Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka. Oblikovali smo ih uzimajući u obzir svoju IT infrastrukturu, potencijalni utjecaj na Vašu privatnost i troškove te u skladu s trenutnim tehnološkim standardima i praksom.

Održavanje sigurnosti podataka znači zaštitu povjerljivosti, cjelovitosti i dostupnosti Vaših osobnih podataka:

  • povjerljivost i cjelovitost: Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja
  • dostupnost: osigurati ćemo da ovlaštene osobe za obradu podataka imaju pristup Vašim osobnim podacima kada je to potrebno. Naši sigurnosni postupci uključuju: sigurnost pristupa, sigurnosne kopije, praćenje, pregled i održavanje, upravljanje sigurnosnim incidentima i ugovore o povjerljivosti koji se primjenjuju na treće strane (npr. Tiskaru).

 

Tko obrađuje Vaše osobne podatke?

Ovisno o namjenama za koje obrađujemo Vaše osobne podatke, primatelje Vaših osobnih podataka možemo podijeliti u sljedeće kategorije:

a) Unutar KaP Udruge:

ovlašteni stalni ili ugovoreni djelatnici Udruge (npr. knjigovođa)

b) Treće ugovorne strane potrebne Udruzi KaP za obavljanje osnovne djelatnosti

(npr. tiskara, pošta…)

Treće ugovorne strane zaprimaju Vaše podatke s ciljem realizacije odabranog kanala komunikacije s Vama.

d) Naši poslovni partneri:

Agencije za oglašavanje, marketinške i PR agencije i pružatelji usluga (npr. MailChimp, Google, Facebook) za slanje e-pošte.

 

Koje su Vaše mogućnosti i prava u vezi s dostavljenim osobnim podacima?

Pravo na pristup – uvijek nam se možete obratiti na kontakt za zaštitu podataka (pogledajte niže pod: Kome se možete obratiti s pitanjima u vezi Vaših osobnih podataka?) kako biste saznali koje Vaše osobne podatke imamo u bazi i iz kojeg smo ih izvora dobili. U određenim uvjetima imate pravo na prikaz osobnih podatka koje ste nam proslijedili, u najčešće upotrebljavanom strukturiranom strojno čitljivom obliku, kao i pravo poslati osobne podatke bilo kojoj trećoj strani po svom izboru.

Pravo na ispravak – ako u osobnim podacima nađete pogrešku ili ako Vam se čini da podaci nisu potpuni ili točni, možete zatražiti ispravak ili dopunu

Pravo na ograničenje obrade – možete zatražiti ograničenu obradu osobnih podataka (na primjer, dok se provjerava točnost Vaših osobnih podataka)

Pravo na opoziv i brisanje – suglasnost za obradu osobnih podataka možete opozvati u bilo kojem trenutku tako da se obratite našoj osobi za kontakt zaduženoj za pitanja o zaštiti podataka (pogledajte niže pod: Kome se možete obratiti s pitanjima u vezi Vaših osobnih podataka?). Osim toga od nas možete zatražiti da izbrišemo bilo koje podatke o Vama.

Pravo na žalbu – ako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti pritužbu hrvatskoj Agenciji za zaštitu podataka, odnosno u slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

 

Kome se možete obratiti s pitanjima u vezi Vaših osobnih podataka?

U slučaju bilo kakvih pitanja ili zahtjeva u vezi s Vašim osobnim podacima, njihovim čuvanjem i obradom, pišite nam na kap.korcula@gmail.com.

Napominjemo da naši donatori mogu u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja zatražiti prestanak aktivnosti komunikacije udruge KaP prema njemu osobno te prestanak obrade osobnih podataka. Zahtjev možete podnijeti pisanim putem e-poštom na adresu: kap.korcula@gmail.com.ili direktnom poštom na gore navedenu adresu Udruge KaP.

 

OSTANIMO U KONTAKTU

Ako želite primati informacije i novosti vezane uz naše aktivnosti  molimo Vas da se registrirate te ispunite obrazac s e-mail adresom.

Prijavom na mailing listu za newsletter dajete svoju izričitu suglasnost za primanje našeg newslettera.

DONIRAJTE

Udruga KaP uglavnom se financira donacijama publike i prijatelja.
Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i u okvirima svojih mogućnosti, i financijski podržite.
Vašom donacijom možemo ostvariti veći utjecaj naših aktivnosti u društvu, a sve kako bi zajedno ostvarili viziju
ravnopravnog, solidarnog i održivog društva.

Donacije uplatite sukladno Vašoj želji i mogućnostima. Izaberite Vama najjednostavniju i najprikladniju opciju, a mi ćemo Vam uzvratiti simboličnim darom.

Od srca Vam hvala na svakoj donaciji!

ODABERITE NAČIN I IZNOS DONACIJE

Donirajte po želji i mogućnostima, a mi uzvraćamo prigodnim darovima. Sve opcije doniranja razgledati možete ovdje.

UPLATITE

Izravno na naš račun, scanniranjem barkoda, KeksPay aplikacijom, servisom PayPal ili karticama

PREUZMITE SVOJ DAR

Darove šaljemo poštom (nažalost, samo u Hrvatskoj) ili ih preuzmite na otvaranju ovogodišnjeg KAPa.

Skip to content