O nama

Udruga za promicanje ljudskih prava i građanskog aktivizma KaP (Udruga KaP) osnovana je 2019. nakon stotina volonterskih sati utrošenih na organizaciju brojnih društvenih događanja u Korčuli te nakon organiziranja prvog Korčula after Partya 2018.

Naši članovi odradili su veliki broj aktivnosti pod “kapom” Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Korčule, ali i feminističkog kolektiva K’o žena, te su na njima stvorili temelje onoga što je Udruga KaP danas.

Iako je Korčula oduvijek bila mjesto žive građanske aktivnosti, primijetili smo da nedostaje prostora u kojem će se govoriti o ljudskim, socijalnim, kulturnim i ekonomskim pravima pojedinca. Nedostaje prostor iz kojeg će naši sugrađani i gosti izaći inspirirani na veće sudjelovanje i veći angažman u zajednici kako bi ostvarili viziju ravnopravnog, solidarnog i održivog društva.

Taj prostor odlučili smo stvoriti sami i stvaramo ga svake godine ispočetka, svakog 3. vikenda u rujnu od 2018. godine.

Nazvali smo ga Korčula After Party – Forum za raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice. Već samom igrom riječi nastojali smo dočarati čime ćemo se baviti – partijom i što iza partije, odnosno tko će iza partya ugasiti svjetlo i kakav će biti after, ako ga uopće bude.

Forum je okosnica našeg djelovanja i ključna aktivnost kojom se bavimo, međutim naše djelovanje ne zamire sa završetkom rasprava u Ljetnom kinu.

Brojne su zimske aktivnosti kojima nastojimo zadržati pažnju i proširiti vidike naše lokalne, korčulanske publike, za koju uvijek naglašavamo da je najvažnija u cijeloj priči.

Svjesni činjenice da smo kao otok značajno osjetljiviji na klimatske promjene i loše gospodarenje otpadom, teme održivosti i zaštite okoliša sve su nam više u fokusu.

Obzirom na količinu ideja koje se „roje“ na našim druženjima i sastancima, nadamo se da će se naša KaP ekipa proširiti, a do tada, pozdrav od Kate, Marine, Vande, Ozrena, Biba, Vinke, Ive, Ivana, Tonke, Igre, Dragana, Marina i Goge!

OSTANIMO U KONTAKTU

Ako želite primati informacije i novosti vezane uz naše aktivnosti  molimo Vas da se registrirate te ispunite obrazac s e-mail adresom.

Prijavom na mailing listu za newsletter dajete svoju izričitu suglasnost za primanje našeg newslettera.

DONIRAJTE

Udruga KaP uglavnom se financira donacijama publike i prijatelja.
Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i u okvirima svojih mogućnosti, i financijski podržite.
Vašom donacijom možemo ostvariti veći utjecaj naših aktivnosti u društvu, a sve kako bi zajedno ostvarili viziju
ravnopravnog, solidarnog i održivog društva.

Donacije uplatite sukladno Vašoj želji i mogućnostima. Izaberite Vama najjednostavniju i najprikladniju opciju, a mi ćemo Vam uzvratiti simboličnim darom.

Od srca Vam hvala na svakoj donaciji!

ODABERITE NAČIN I IZNOS DONACIJE

Donirajte po želji i mogućnostima, a mi uzvraćamo prigodnim darovima. Sve opcije doniranja razgledati možete ovdje.

UPLATITE

Izravno na naš račun, scanniranjem barkoda, KeksPay aplikacijom, servisom PayPal ili karticama

PREUZMITE SVOJ DAR

Darove šaljemo poštom (nažalost, samo u Hrvatskoj) ili ih preuzmite na otvaranju ovogodišnjeg KAPa.

Skip to content